BLOGI: TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN ON KASVUPOLITIIKAN KOVAA YDINTÄ

Suomessa on jo kauan sitten ymmärretty, että työelämä kehittyy parhaiten työpaikoilla ja niiden omista tarpeista lähtien. On myös ymmärretty, että hyvää hyvyyttään yritykset eivät henkilöstöönsä panosta ja toimintaansa kehitä.

Tavoitteena on aina ensisijaisesti liiketoiminnan kannattavuuden parantaminen. Liiketoiminta uudistuu tuloksellisimmin ja kestävimmin silloin, kun uudistaminen on hyvin johdettua ja osa henkilöstön ja johdon yhteistä, jokapäiväistä työtä, kirjoittaa Antti Närhinen TEM:n blogissa.

Lue lisää>>

#kasvunagenda

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

One thought on “BLOGI: TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN ON KASVUPOLITIIKAN KOVAA YDINTÄ

  1. Kirjoitan asiani tähän sektoriin koska se johon olisin jotain maininnut tuntuu puuttuvan kokonaan.
    Eli uusien yritysten aikaan saaminen. Siihen tarvitaan uusia ideoita ja uusien tuotteiden kehitystä.
    Ideoita on varmasti 100% todennäköisyydellä. Vaikeutena on tuotteistamisen kalleus. Samoin idean myyminen patentoinnin kautta ei mielestäni toimi. Vaihtoehtoisena keinona tuotemerkkinä rekisteröiminen. Koko ajatus tässä on se, että markkinalähtöisesti tehty uusi tuote ei kilpaile jo olemassa olevien tuotteiden kanssa.
    Tuntuu ehkä hieman abstraktilta asialta, mutta mielestäni se johtuu vain paikalleen juuttuneesta ajattelutavasta. Esimerkkinä otan Sveitsin. Siellä valmistetaan erittäin laajan skaalan tuotteita ja laitteita, ja jos olen vähänkään oikein ymmärtänyt, he ovat menestyneet hyvin pitämällä laadun korkeana. Siis panostamalla laatuun saa varmemmin tuottoa. Euroopassa ja muualla maailmassa kaikki massatuotantotuotteet on kilpailtu äärimmilleen. Siis siitä sektorista tuoton saaminen on erittäin vaikeaa. Mielestäni olemme uuden teknisen vallankumouksen alussa. Energiatekniikan uudet tuulet on otettava ripeästi käyttöön. Siitä Saksasta löytyy paljon tietoa. Asiaa jarruttaa melko varmasti vanhakantainen energiatuotannon monopoli sektori. Siis myös asenteissa on parannettavaa. Valtasuhteet energian tuotannossa tulevat joka tapauksessa muuttumaan. Uudistuksen myötä emme ole enää kriisiajan energian suhteen täysin haavoittuvia. Tähän lisäksi erilaiset varavoimavalmiudet antavat jonkinlaista turvaa ja riippumattomuutta ulkomaisesta energiasta. Yhteenvetona tämä kaiketi liittyy tuotannon varmuuden laatuasioihin. Eli kun löydämme uutta tehtävää (ja se on mielestäni melko helppoa) sitä kautta osaamisen taso paranee ja työllisyys sen myötä. Meidän on vain ’löydettävä’ asioita joissa olemme edelläkävijöitä, silloin olemme taas se Suomi joka olimme 40 vuotta sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *